Project Description

Urology Cancer Center

Project Description:

Altus developed a state-of-the-art facility for a new oncology practice in west Omaha. Having worked together on a previous successful project, the client and Altus knew that teamwork and experience would lead them through a tight project schedule and existing building conditions.

  • Formerly a strip mall with storefront windows wrapping much of space and parking right at the building—all served to create challenges to protecting patient privacy
  • Large scale prairie grass vinyl film pattern provided this privacy while still offering a view of the landscape
  • Soothing and natural elements of wood, fire, earth, metal, and water unite spaces
  • Spaces included administrative, exam rooms, infusion area, pharmacy, and state-of-the art conference and education room
  • Fireplace in the center of the infusion space warms patients during treatment
  • Marble panels ground the welcoming reception desk
  • Indirect lighting was used in exam rooms to create a softer environment
  • One exam room opens to the doctor’s office for consultation
  • One exam room was set up to be a private infusion and family space

Omaha, NE

Owner:
Dr. Luke Nordquist